Met het bestuur van STABU is overeengekomen om STABU-2 nog minimaal vijf jaar te onderhouden. De afgelopen maanden is veel werk verricht om een additionele uitgave 2018-1 beschikbaar te stellen. In overleg met gebruikers van STABU is deze eerste uitgave op STABU-2 gericht op het bijwerken van de normen. Ten opzichte van uitgave 2017-1 zijn er ruim 1.470 STABU-2 specificaties die een update hebben gekregen.

De software leveranciers Kubus, Systhema Informatietechnologie BV,  De Twee Snoeken en Duncan brengen een nieuwe versie van de software uit en hiermee wordt de additionele uitgave verwerkt als een volwaardige uitgave: 2018-1.

Het uitbrengen van zowel de data als de software vindt plaats vanaf 10 oktober 2018.

De data is separaat te downloaden, klik hier

Bouwbreed

Zo’n 65 tot 80 procent van alle werken wordt uitgevraagd op basis van het klassieke STABU-bestek (STABU-2). Daarnaast zijn er ook een groot aantal bedrijven die op dit moment gebruik maken van Bouwbreed.

STABU en haar bestuur hebben besloten om de doorontwikkeling van de Bouwbreed software te stoppen. Ondanks deze keuze blijft Bouwbreed uiteraard beschikbaar voor de huidige licentiehouders. Voor nieuwe licentiehouders is de data beschikbaar via de software van systeemhuizen. Daarnaast kunnen ook fabrikanten met de Bouwbreed software (blijven) werken om bestekspecificaties op te stellen en FPS’en te onderhouden. De Bouwbreed-database blijft bestaan in haar huidige vorm.

STABU is van mening dat de data achter Bouwbreed waardevol is en blijft voor verschillende partijen in de markt. STABU gaat onderzoeken hoe zij deze data in samenwerking met softwarepartijen kan ontsluiten. De focus hierbij ligt op de ‘nieuwe waarde’ die STABU nu aan het ontwikkelen is, waarbinnen aansluiting wordt gezocht met de BIM ontwikkelingen.

Mocht u vragen hebben over de deze additionele uitgave 2018-1 dan kunt u contact met ons opnemen via info@stabu.nl of via 0318 – 63 30 26