opleidingen

Post HBO opleiding

Met instemming van het BNB-bestuur verzorgt Aspectibus de Leergang Bouwcontractdeskundige B&U. Deze leergang levert een belangrijke bijdrage aan de toekomstbestendigheid van de hedendaagse (gediplomeerde) bestekschrijver. Het door de BNB erkende diploma Bouwcontractdeskundige B&U, dat wordt uitgereikt aan cursisten die de opleiding met goed gevolg hebben afgesloten, geeft opdrachtgevers duidelijkheid omtrent de kwaliteit van in te schakelen deskundigen. De leergang voldoet uiteraard geheel aan de beroepscompetenties uit het competentieprofielBestekdeskundige B&U.

Om te worden toegelaten tot de leergang dient de aspirant cursist de opleiding Bestekschrijver woning- en utiliteitsbouw van de Stichting STABU of Aspectibus te hebben gevolgd, te beschikken over een relevante HBO-opleiding (of een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau) alsmede enkele jaren relevante praktijkervaring. Ook personen die menen te beschikken over een kennisniveau dat vergelijkbaar is met dat van de Opleiding Bestekschrijver kunnen tot de leergang worden toegelaten.

Deze opleiding staat in de traditie van de post HBO opleiding die in 2008-2009 is gegeven aan de Haagse Hogeschool. Dat was een proefproject dat was ontwikkeld op basis van de in 2008 vastgestelde beroepscompetentieprofielen. Van 2002 tot 2007 werd door de BNB jaarlijks de leergang Bestekdeskundige gegeven.

Praktische informatie
Duur:Negentien woensdagen van 13:30 – 21:30 in september t/m juni
Locatie:Apeldoorn
Prijs:Zie de website van Aspectibus, 10% korting voor BNB-leden
Nadere informatie:Zie de website van Aspectibus