Film met de BNB

Datum/Tijd
08/09/2023
14:30 - 17:00

Locatie
Theater De Lieve Vrouw

Categorieën


Architectuurfilm ‘The Proof of the Pudding’  over Herman Hertzberger, in samenwerking met filmtheater De Lieve Vrouw in Amersfoort, incl. nagesprek

De gelauwerde architect Herman Hertzberger is op 90-jarige leeftijd nog altijd actief. Zijn meest iconische gebouw, ‘Centraal Beheer’ in Apeldoorn uit 1972, wordt getransformeerd van verlaten kantoorgebouw tot een hedendaagse, duurzame plek voor wonen, werken en recreëren. Hertzberger noemt deze transformatie ‘the proof of the pudding’, omdat zijn structuralistische idealen uit de jaren 60 en 70 al beoogden dat gebouwen flexibel en duurzaam moesten zijn. Maar is de huidige tijd nog ontvankelijk voor zijn visie? Wat prevaleert? Winstgevende vierkante meters of ruimte voor mensen?

De documentaire ‘The Proof of the Pudding’ volgt Hertzberger en zijn opvolger bij AHH (Architectenbureau Herman Hertzberger), Laurens Jan ten Kate, vijf jaar lang in hun strijd om een geslaagde transformatie tot stand te brengen. De filmmakers zitten de architecten daarbij dicht op de huid, wat de kijker een intieme inkijk biedt in de architectuurpraktijk.