nieuws

Locatiebezoek Paleis 't Loo

In april 2023 opende Paleis 't Loo na een verbouwing van 5 jaar haar deuren.
Onder het voorplein van het 17e eeuwse paleis werd een ondergrondse uitbreiding van 5000 m2 gerealiseerd. De uitbreiding is ontworpen door Dikkie Scipio van KAAN Architecten 
Ook het paleis zelf, dat reeds 37 jaar dienstdoet als museum, werd gerestaureerd en onderging een intensieve asbestsanering, van Hoogevest Architecten begeleidde de restauratie.

Op vrijdag 10 november bezochten we Paleis 't Loo. De werkgroep Bijeenkomsten had een mooi inhoudelijk programma verzorgd. Na de lunch in Stal 1 begonne we met een rondleiding door het nieuwe gedeelte buiten de publieksruimten onder leiding van een medewerker van V&T van Paleis 't Loo. Terug in Stal 1 vertelde Henk van Spijkeren namens de restauratie-architect Van Hoogevest over het restauratieproces. Tenslotte gaf Dikkie Scipio van Kaan Architecten een interessante lezing over de nieuwbouw, met veel boeiende inkijkjes in het proces.

De bijeenkomst was een gezamenlijke middag met de NVBK. Zo was er een mooie groep deskundigen bij elkaar. Na de lezingen was er gelegenheid nogmaals het gebouw te bekijken.
Als afsluiting was er een gezellige netwerkborrel in de Prins Hendrik garage.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen